Annons

Regeringen utan mandat – plattformsdirektivet till arbetsmarknadsutskottet

2 december 2022
Uppdaterad: 2 december 2022

Regeringen kunde trots försök i riksdagens EU-nämnd på fredagen inte samla majoritet för sitt förslag kring plattformsdirektivet eftersom flera partier krävde att arbetsmarknadsutskottet först skulle få säga sitt. Det fanns också osäkerhet kring den svenska modellen. 

–     Att regeringen slarvar med förankringsarbetet i EU-ärenden är illa. Vi ska snart ta över ordförandeskapet och om regeringen inte har med sig riksdagen kommer de få stora problem att hantera förhandlingarna. I frågan om plattformsdirektivet hade de med sig en ståndpunkt där vi inte kan vara säkra på att vi skyddar den svenska modellen, därför får de bakläxa, säger Matilda Ernkrans (S) i ett uttalande till Europaportalen.

Ansvarigt statsråd Paulina Brandberg (L) ser dock inga problem med att frågan är bordlagd då kan ge mer klarhet hur läget är i EU-förhandlingarna.  – Jag hyser god tillförsikt om att det går att inhämta ett mandat som gör att vi också i fortsättningen kan bevaka de svenska intressena, säger biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg i ett uttalande till Europaportalen.

Kommentera

Kommentera gärna nedan. I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s och, med deras kommentarsregler, erbjuder Europaportalen möjligheten för läsare att kommentera publicerat material. Observera att du är juridiskt ansvarig för alla kommentarer skrivna av dig.